Binnenkijken bij Bianca van Houten en Peter Sopar uit Heerenveen

Een pronkstuk

De kasten van het merk Raffito brachten Peter Sopar en Bianca van Houten op het spoor van Wenloads. Het stel was op zoek naar inbouwkasten met schuifwanden en kwam online verschillende leveranciers van Raffito tegen, waaronder Wenloads. ,,En als je in Heerenveen woont, dan pak je die natuurlijk”, vertelt Bianca. Toch hebben ze ook een kijkje genomen bij een andere leverancier. ,,Mijn man komt uit Purmerend en daar zit ook een dealer van Raffito, dus daar zijn we ook een keer langs geweest”, vertelt Bianca. Maar dat bleef bij een eenmalig bezoek, want het voelde niet goed. ,,Het personeel in de winkel had een erg onverschillige houding”, legt Bianca uit. ,,En dat was bij Wenloads zeker niet het geval, dus dat is een pluim!”

Meerdere Raffito kasten werden uitgekozen en zorgvuldig opgemeten en geplaatst door Wenloads. En daar bleef het niet bij, want Wenloads mocht ook een zelfgemaakte kast op maat aan het stel leveren. ,,Mijn man had wat ideeën over hoe het eruit moest komen te zien en toen kwam Jan-Marten langs om alles op te meten en uit te tekenen.”

Het resulteerde in een kast die tot in detail helemaal naar wens is, een pronkstuk noemt Bianca het. Maar van een keuze had het echtpaar spijt: de kleur. ,,Die schouw was groenig en het leek ons mooi om de kast in dezelfde tint te hebben”, vertelt Bianca. ,,Maar mijn man werd al gauw helemaal raar van die kleur. Je kiest zoiets natuurlijk van een kleurstaaltje en eenmaal op de schouw zag de kleur er heel anders uit dan hij zich had voorgesteld.” En toen moest de kast in dezelfde groentint nog komen. Toen die eenmaal het huis in werd gedragen moest Bianca haar man gelijk geven. ,,Ik schrok er zelf ook van, het was niet mooi”, vertelt Bianca. Maar lang is de kast niet groen geweest, want Jan-Marten nam hem probleemloos weer mee en spoot hem zorgvuldig over in een nieuwe kleur. ,,En dat vind ik zo fijn, ze zijn super geduldig bij Wenloads. De schilder heeft de schouw ook gauw een andere kleur gegeven en nu zijn we super tevreden over het geheel.”

Behalve het geduld en de behulpzaamheid van Wenloads is er nog iets waar Bianca erg over te spreken is: de manier van werken. ,,Ze luisteren goed naar je, ze maken mooie dingen en ze werken heel netjes. Want als je een huis gaat bouwen, dan kom je er wel achter hoor. Er komt iemand iets maken en die maakt iets anders kapot. Echt hoor! Maar daar heb ik met de jongens van Wenloads geen last van gehad.”

Zo moesten er bijvoorbeeld een stuk of zestien zware Raffito kastdeuren naar boven getild worden. ,,Allemaal door dat trapgat heen, nou dat vind ik wel even een karweitje hoor”, zegt Bianca. Maar zonder ook maar iets te beschadigen zijn alle deuren bovengekomen. ,,Echt heel netjes, gewoon perfect!”