Een zitbank kopen?

Een zitbank koop je niet zo maar. Een bank is zeer persoonlijk waarbij geen concessies gedaan mogen worden. Een bank moet perfect zijn. Denk aan comfort, uitstraling, materiaal, type bank en grootte. Een bank moet passen in het huidige interieur, maar ook bij de vloer die ligt. Een vloer vervang je lang niet zo makkelijk dan een bank. Heeft u al nagedacht over het type bank? Of bent u aan het oriënteren? Kom dan vooral eens kijken in onze showroom en test verschillende type banken op basis van comfort. Bekijk het aanbod van zitbanken in de webshop of de showroom.

Materiaal van de bank

Er zijn diverse soorten materialen waarmee het zitgedeelte van de bank is gemaakt. Qua stijl en materialen is de keuze reuze. Denk aan een leren bank, kunstleren bank, microvezel bank en stoffen bank. Elk heeft zo zijn voordelen. Het grootste verschil zit in de leren bank t.o.v. een stoffen bank.

Leren zitbank

Een leren bank kan lang meegaan. Het is een duurzaam materiaal en is bestendig tegen morsen, vuil en andere invloeden die de bank kunnen beschadigen en makkelijker schoon te houden. Je kunt dus jarenlang plezier beleven aan een leren bank. Echter, het nadeel van een leren bank is dat het in de winter koud is en in de zomer warm, waardoor je snel zult zweten. Een persoonlijke keus dus. Echter, een leren bank is vaak duurder t.o.v. kunstleren bank en een stoffen bank.

Stoffen zitbank

Een stoffen bank biedt normaal gesproken iets meer comfort, omdat het zachter is. Leren banken zijn in dat opzicht een stuk steviger. Daarnaast zijn stoffen banken over het algemeen in meerdere kleuren en motieven verkrijgbaar t.o.v. een leren bank. Dit biedt de mogelijkheid om de bank aan te passen aan het overige interieur. Over het algemeen is de stoffen bank onderhoudsvriendelijk.

Oneindige keuzes bekleding en kleur

Ook qua bekleding is er veel keuze. Van een prachtig stukje leder of een mooie trendy stof, er is veel om over na te denken. Uiteraard helpen wij u met plezier op weg en geven we hierbij graag advies.

Een hoekbank of 2 losse zitbanken kopen?

Wanneer kies je nou een hoekbank en wanneer twee losse banken? Dat hangt o.a. af van de ruimte en hoe je de bank wilt gebruiken. Heb je een ronde kamer? Dan is een hoekbank totaal niet effectief, omdat het veel ruimte inneemt en loze ruimte achterlaat. Een hoekbank is ideaal voor het loungen, heeft direct een gezellige opstelling en is in diverse vormen verkrijgbaar. Denk aan een hoekbank met U-vorm (twee hoeken) en een L-vorm (een hoek). Echter, je bent vaak beperkt in de mogelijkheden om de hoekbank te plaatsen. Vaak heb je maar 1 of 2 opties en neemt de hoekbank veel ruimte in.

Twee losse banken

Twee losse banken zijn in diverse opstellingen te plaatsen en te verplaatsen. De zitplaatsen op de bank (tweezitter/driezitter) worden volledig benut. Vaak wordt een twee- of driezitter gecombineerd met elkaar en is het makkelijker om een juiste fauteuil toe te voegen voor meer zitruimte. Heb je een grote kamer en wil je de zitplaatsen verdelen om geen loze ruimtes te creëeren? Dan kunnen twee losse banken uitkomst bieden. Echter, het loungen is minder, omdat daardoor een hele bank al snel bezet is.