Sietze Bouma, Sint Nicolaasga

Op maat gemaakte meubels

“Ik weet het niet zo goed meer, maar ik denk dat wij bij de Wenloads terecht zijn gekomen via Marktplaats”, vertelt Sietze Bouma die net thuis komt van zijn werk en de deur nog voor ons opende in zijn werkkloffie. “Ik was op zoek naar een boomstamtafel en kwam advertenties van hun op Marktplaats tegen. Zo zijn we eens op bezoek gegaan in Heerenveen.”

In opdracht van de fotograaf moest Sietze zich even omkleden voor de foto en vertelt hij verder: “We hebben eerst een rondje gelopen, we vinden het altijd fijn om zelf even te kijken, zonder gezeur aan de kop. Veel mooie dingen gezien, maar het was het nét niet. Toen hebben we onze wensen met een medewerker gedeeld en zijn we in het magazijn gaan kijken, daar stond nog een blad zoals wij die zochten. We wilden ook graag een ‘spinpoot’, deze stond daar, dus hebben we het blad daar even op gezet om te kijken of dit het wel was. En dat was het!”

“Naast de tafel wilden we ook graag een grote buffetkast met schuifdeuren. Deze is met de hand uitgetekend en de eerste tekening was ook meteen raak! De standaard is 2.10 meter, maar onze kast is 2.50 meter hoog gemaakt. Dat past beter in ons huis. Maar, dat zorgde wel voor problemen bij de levering”, lacht Sietze. “Het paste niet door de deur, we konden de draai niet krijgen. Gelukkig ben ik als timmerman wel handig dus heb ik zelf de omlijsting er afgehaald en er weer opgezet. Je ziet er niks van!”

“Wij zijn super tevreden en iedereen die binnen komt valt het op en is nieuwsgierig naar waar het vandaan komt. We hebben al een aantal mensen doorgestuurd naar de Wenloads. Alles werkt, glijdt, klikt en doet. Dus perfect!”