Binnenkijken bij It Polderhûs, De Veenhoop

Een warm en dynamisch interieur

“Na jaren lang voor diverse gerenommeerde restaurants te hebben gewerkt in noord Nederland, was voor Bonnie Sikkes de tijd rijp om zijn eigen restaurant te beginnen. Samen met zijn vrouw Herma is hij per 1 december trotse eigenaar van Restaurant It Polderhus. Spannend en creatief koken, met verse producten. Hoog op smaak met eigen sauzen, huisgemaakte bonbons en groenten en kruiden. Koken is avontuur!”

Via via waren Bonnie en Herma al bekend met de familie Holtrop en na de corona periode goed door te zijn gekomen werd het tijd voor een nieuw interieur van het restaurant. De vorige inrichting was donker, bestond uit veel riet en rotan en er konden wel wat verbeteringen worden toegepast op het gebied van verduurzaming. Naast een goede isolatie was een glazen schuifwand hier de perfecte oplossing voor. Minder tocht en zo ook minder stoken, wat natuurlijk wel wenselijk is met zo’n grote oude boerderij. Herma heeft gericht gezocht naar een bedrijf die zowel de wanden als de meubels aan kon leveren en was daarom bij de Wenloads helemaal aan het juiste adres.

Aangezien de oude boerderij schots en scheef in elkaar zit en er dus geen enkele muur waterpas is, vergde het nogal wat meetwerk om alles goed passend te maken. Voor het interieur is er gebruik gemaakt van verschillende materialen die een warme uitstraling weten te geven. De koloniale stijl heeft plaatsgemaakt voor blank eiken tafels in verschillende vormen en maten om zo een dynamische indeling neer te kunnen zetten. De comfortabele bankjes geven een knusse uitstraling waar je heerlijk een avond op kan zitten terwijl je uitgebreid aan het tafelen bent.

“Het zijn echt vakmensen die ons hebben voorzien van advies over het interieur, planten en de indeling en materialen.”

Of ze tevreden zijn met de nieuwe uitstraling? Nou en of! Na talloze complimenten van de gasten, de juiste adviezen over het onderhoud van de meubels en de inrichting van o.a. Gerda, zijn Bonnie en Herma dik tevreden en bevelen ze het met veel enthousiasme aan iedereen aan!

“Het is bijna zonde dat het mooi weer wordt, dan zit iedereen namelijk weer buiten in plaats van binnen!”