Binnenkijken bij de familie Westerhof uit Heerenveen

In een keer raak

Hanneke en haar vriend waren al een tijdje op zoek naar nieuwe meubels, maar konden maar niet vinden vinden wat ze zochten. Toen ze bij ’t Wenhus naar binnenstapten was het echter in een keer raak en stuitten ze op een bank. ,,Die viel meteen op, echt een eyecatcher.” Het koppel besloot om daarna nog even een kijkje te nemen bij Wenloads en vertrok ook daar niet met lege handen: een hanglamp, een tafel, stoelen, een kleed, een salontafel en een kast werden afgerekend. ,,Verder hebben we een tv-meubel en stalen deuren laten maken en er komen binnenkort nog planken voor in de keuken en nog wat stoelen onze kant op.”

En dan te bedenken dat het stel eigenlijk van plan was om slechts een paar nieuwe meubels te kopen en die te mixen met hun oude interieur. ,,Maar daar is uiteindelijk niks van terecht gekomen”, lacht Hanneke. ,,We zagen bij Wenloads zoveel mooie spullen en het past allemaal zo mooi bij elkaar. Dus langzamerhand verdwenen er steeds meer van onze eigen muebels richting Marktplaats en kwamen er nieuwe items voor in de plaats.”

De oude inrichting wordt niet gemist, want het koppel is erg blij met hun nieuwe interieur. ,,Ik vind het echt prachtig en ben trots op het eindresultaat. Het voelt goed en warm. We hebben nu een fijn en rustig huis. Er is eenheid.”

Hanneke is niet alleen te spreken over haar nieuwe meubilair, maar ook over de service van Wenloads. ,,De service vind ik zonder te overdrijven echt super. De mensen van Wenloads zijn heel open, deskundig en gezellig. Je voelt je geen klant, het voelt vertrouwd. Als je daar binnenstapt voel je je direct welkom, je wordt vriendelijk en goed geholpen, ze nemen de tijd voor je en ze denken met je mee.” Niet alleen in de winkel, maar ook thuis. ,,Gerda is een keertje bij ons thuis geweest om de stof van de stoeltjes te laten zien. En ik heb haar toen ook nog even om advies gevraagd over hoe ik het interieur wat meer huiselijker kon maken. Heel fijn.”

Ook de prijs-kwaliteitverhouding is ze te spreken. ,,Ze hebben hele mooie, degelijke spullen voor een prima prijs.”

Hanneke hoeft dan ook niet lang na te denken over de vraag of ze Wenloads zou aanbevelen bij anderen. ,,Zeker! Bij veel andere winkels was het toch een beetje dertien in een dozijn. Bij Wenloads heb je dingen die je niet overal kunt krijgen.”