Familie de Groot, Heerenveen

Op maat gemaakte meubels

“Wij hadden een heel plan voor de benedenverdieping”, vertelt Harrie de Groot. “We willen graag de ruimte goed benutten en alles een eenheid maken. Een kast van 7 meter vind je niet bij de IKEA, dus we moeten op zoek naar een partij die meubels op maat kan maken. We hadden via familie al gehoord van de Wenloads en we hadden er ook al eens gekeken. Wij vonden het prachtige meubels, dus zijn we teruggegaan om het te laten maken!”

“We hadden een groot meubel nodig, want verder hebben we weinig muren waar we opbergruimte kunnen creëren. Toen de kast af was zeiden ze bij Wenloads ook al: ‘wat een ding joh!’. Maar het is prachtig geworden en hij valt mooi om de open haard heen. Alsof de kast één is met de open haard.”

“Naast de kast van 7 meter hebben we ook een eettafel met een robuust eikenblad en stalen poten laten maken. Voor hen waarschijnlijk een vrij standaard ontwerp, maar het past precies bij onze inrichting. Om het af te maken hebben van hetzelfde hout ook plankjes laten maken die in de nis bij de eettafel zitten. Zo is onze gehele benedenverdieping één geheel geworden!”